Rólam

ÜDVÖZÖLLEK

Király Olívia vagyok, nemzetközileg minősített business és team coach, kommunikációs szakember, tréner. 

Pár szóban

2014 óta egyéni vállalkozó vagyok, de alkalmazottként is dolgoztam számos, egészen eltérő típusú szervezetben a felnőttképzés, a kulturális ipar és a biztosítási szektor területén.

A KÜRT Akadémia munkatársaként közreműködtem a NET-WORKS Online kommunikációs képzés szervezésében, fejlesztésében, kommunikációs kampányokban, valamint rendezvények szervezésében.

Több éve felelek a BME Filozófia és Tudománytörténet Tanszékének online megjelenéséért, melynek célja a tudománynépszerűsítés. Korábban a kommunikáció, a nyilvános beszéd, az érzelmi intelligencia, a kultúra, a munkaerőpiaci viszonyok alakulása és a technológiai innovációk területéről szóló infotainment cikkeket is írtam.

A művészetek mindig nagyon közel álltak hozzám. Kutatási területem volt a kulturális marketing és a színházak kommunikációja. A Vígszínházban social media managerként és marketing asszisztensként működtem közre Budapest egyik legmeghatározóbb kulturális intézményének kommunikációjában.

A Chubb European Group SE Magyarországi Fióktelepén Key Account Manager voltam, valamint kommunikációs workshopokat és együttműködés fejlesztő tréningeket tartottam a kollégáim számára. 

A professzionális coaching elsajátítása nagy befektetés: 200+ órányi coach specifikus képzéssel a hátam mögött a megszerzett tudást és tapasztalataimat beépítve, folyamatosan új kihívásokat keresek. Törekszem rá, hogy minden nap elsajátítsak valami új ismeretet, szakmai önismeretem fejlesztésén is tudatosan dolgozom, szupervízióban. A kommunikáció, a coaching és a szervezetfejlesztés összhangja adja meg a fókuszomat:  embereket, csoportokat, csapatokat fejlesztek, a számukra leginkább megfelelő módon. 

Az ICF Magyar Tagozat CSR Jószolgálati csapat PR, kommunikációért felelős tagjaként, az Énprojekt, valamint a HiSchool önkénteseként, a hazai professzionális coaching népszerűsítéséért dolgozom, rendszeresen vállalok pro bono folyamatokat, hogy olyan ügyfeleket is támogassak, akik számára anyagi okok miatt nem lenne elérhető a szolgáltatás.

Végzettségem

 • OD – Szervezetfejlesztési szaktanácsadó szakirányú továbbképzés, Budapesti Metropolitan Egyetem (2019-2021) 
 • ICF ACTP akkreditált Kvalifikált Business Coach képzés, Coach Akadémia, 145 óra (2019-2020)
 • Kommunikáció és médiatudomány, MA / Digitális média & Kommunikációtervező szakirány, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (2016-2018)
 • Kommunikáció és médiatudomány, BA / Szervezeti kommunikáció szakirány, Budapesti Corvinus Egyetem (2013-2016)

Az International Coaching Federation által minősített coachként dolgozom (Associate Certified Coach). Tagja vagyok az ICF Magyar Tagozatának és szerepelek a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége által minősített coachok szaknévsorában.

Egyéb tanulmányaim

 • Cselekvésorientált Team Coaching, Watson Coach Iskola, Szabó Gabi MCC, 150 óra (folyamatban, 2020-2021)

 • Cselekvésorientált Csoport Coaching, Watson Coach Iskola, Szabó Gabi MCC, 30 óra (2020)

 • Action Learning Team Coaching, ICF által akkreditált képzés, HR Partner Consulting, 20 óra (2020)

 • Process Communication Model® képzés, Process Communication Magyarország, Csigás Zoltán, 30 óra (2020)

 • Tréneri kompetenciák fejlesztése E-001755/2018/D005, Vintage Akadémia, 80 óra (2020)

 • METU Xpert Transformative Agile Leadership vezetőképzés, miniMBA, Budapesti Metropolitan Egyetem (2019)
 • Junior webdesigner képzés, OWT – Online Webdesign Tanfolyam (2017)

 • Marketingkommunikáció a gyakorlatban, Independent Media Education Center (2016)

 • NET-WORKS Online kommunikációs képzés, KÜRT Akadémia (2016)

 • PR kommunikáció a gyakorlatban, Independent Media Education Center (2015)

Referenciák

Ügyfeleim mondták

„Találkozásunk elején egy érzelmi és szakmai hullámvölgyben voltam. Nem láttam az utat a továbblépésre. Az Olíviával való beszélgetések segítettek felfedni az okokat. Nem csak egyszerűen hallgatott, hanem meghallgatott és megértett engem. Jól célzott kérdéseivel lehetővé tette számomra, hogy megtaláljam az utat, amely mentén elindulhatok a megoldáshoz. A munkánk elején nem is mertem remélni a személyiségem ilyen szintű fejlődését. Ez pedig nagy hatással volt a szakmai fejlődésemre, szakmai teljesítésemre és szakmai tekintélyemre.”

Farkas Ildikó, projektmenedzser
Dél-Alföldi Teleházak Regionális Közhasznú Egyesülete

„Olívia személyisége, kiváló szakmai tudása, valamint kommunikációs képessége tökéletes közös munkát eredményezett. A coaching folyamat hatalmas mértékben segítette és fejlesztette döntéshozatali képességemet, és a döntések meghozatalához szükséges önbizalmamat.”

Viktor, számviteli munkatárs

„Az Olívia által képviselt szakmai alázat és profizmus példaértékű. Fókuszált figyelme, lényegretörő és pontos kérdései hozzásegítettek, hogy a feltárjuk a valódi mozgatórugóimat, és megtanuljam, hogyan tudok pillanatok alatt nézőpontot váltani, és egy-egy kérdést más szempontból is megvizsgálni. Együttműködésünknek köszönhetően problémamegoldási mechanizmusaim sokkal hatékonyabbá váltak.”

Rita, operációs vezető

“Őszintén, sose gondoltam, hogy ennyire jó érzés mikor valaki odafigyeléssel hallgat meg, és ezért örökké hálás leszek. Olívia, az első perctől hitt bennem, hogy képes leszek visszatalálni magamhoz, és megtenni mindent magamért, a legnagyobb dolgot adta nekem, a hitet magamban. Merek álmodni végre, mert tudom bármire képes vagyok, akár egyedül is, de egy kis tereléssel, hogy épp mire van erőm, még inkább hatékony vagyok! Köszönök mindent!”

Szandra, adminisztrátor

„Amikor Olíviával először beszéltünk, teljesen el voltam veszve, nem láttam világosan, mi lenne a megfelelő irány számomra. Olívia támogatásával körvonalaztuk a vágyaim és lehetőségeim mentén azt az utat, amin elindulhatok. Óriási megkönnyebbülés volt, amikor kitisztult a kép és reális célokat tudtam találni. Sokat segített már néhány beszélgetés is. Hálás vagyok a segítségért. ”

Petra, lakberendező

„Olívia egy nagyon nehéz döntési helyzetet megelőzően kezdett el dolgozni velem: munkahelyet váltottam, illetve a saját vállalkozásomban is számos változást kellett kezelnem. A kételyeimmel magamnak kellett leszámolnom, de azt éreztem minden beszélgetés után, hogy erősebben és magabiztosabban állok fel az asztaltól, könnyebb volt megtalálnom a magam igazságát és érvényességét a zajban."

Andrea, alapító-főszerkesztő, PR vezető

„Olíviát családi konfliktusok miatt kerestem fel. A beszélgetések támogató és empatikus légkörben zajlottak, a coaching-folyamat során úgy érzem, sok eredményt tudtam hazavinni. Magabiztosabban állok az addig szorongást keltő dinamikákhoz."

István, PR menedzser

Ha elérkezettnek látod az időt a változásra, fordulj hozzám bizalommal!