Rólam

Ismerj meg

Hiszek a folyamatos fejlődésben és a tudatos kommunikáció erejében, a coaching szemléletű fejlesztésben.

Köszöntelek!

Nemzetközileg minősített (ICF PCC) business, team és sport coach, kommunikációs szakértő, tréner és szervezetfejlesztési tanácsadó vagyok, 2022-ben az International Coaching Federation Magyar Tagozata az Év Coachának választott. Ami közös minden tevékenységemben, az a folyamatos fejlődés és fejlesztés iránti elhivatottságom. Jelenleg pszichológiai tanulmányokat folytatok a Szegedi Tudományegyetemen.

Munkám során egyéneket, csoportokat és szervezeteket támogatok a bennük rejlő lehetőségek felismerésében és tudatosításában, elakadásaik megoldásában, képességeik fejlesztésében.

Több coaching irányzatban is képződtem; megoldásfókuszú szemléletben, NLP-s eszközöket és cselekvésorientált személetet alkalmazva is dolgozom. Minősített PCM® (Process Communication Model) coachként és trénerként a tudatosabb kommunikáció és a hatékony, könnyed együttműködés elérésében, valamint konfliktusos helyzetek kezelésében segítem a hozzám fordulókat.

Több projekt keretében dolgozom önkéntesként a hazai professzionális coaching népszerűsítéséért, valamint részt vállalok az ICF Magyar Tagozat Kommunikációs és CSR csapatának munkájában. Jószolgálati coach tevékenységem során többek között értékteremtő civil szervezeteket támogatok.

Végzettségem

OD – Szervezetfejlesztési szaktanácsadó, Budapesti Metropolitan Egyetem, szakirányú továbbképzés (2019-2021) 

Kvalifikált Business Coach, Coach Akadémia, ICF ACTP, 165 óra (2019-2021)

Okleveles kommunikáció- és médiaszakértő, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Kommunikáció és médiatudomány, MA / Digitális média & Kommunikációtervező szakirány (2016-2018)

Kommunikátor, Budapesti Corvinus Egyetem, Kommunikációs és médiatudomány BA / Szervezeti kommunikáció szakirány (2013-2016)

Pszichológus hallgató, Szegedi Tudományegyetem, Pszichológia BA (folyamatban, 2021-2024)

Az International Coaching Federation által minősített coachként dolgozom (Professional Certified Coach). Tagja vagyok az ICF Magyar Tagozatának, az EMCC Magyarországi Egyesületének és szerepelek a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége által minősített coachok szaknévsorában.

Egyéb tanulmányaim

 • Process Communication Model® Train The Trainer, Certified PCM® Coach & Trainer, KAHLER Communication Europe, Csigás Zoltán, 104 óra (2022)
 • Beyond Knowledge Program (CEE), Coach felkészítő gyakorló műhelymunka az ICF-MCC szintű kompetenciák alapján, Barnóczki Annamária MCC és Szabó Marcell MCC, 22 óra (2022)
 • Karrierdöntések támogatása karrierelemző módszerekkel, Tanúsított Karrierelemző®, Orientify, Dr. Török Réka 30 óra (2022)
 • Megoldásfókuszú coaching gyermekekkel és kamaszokkal (CCE), SolutionSurfers, Göntér Mónika PCC, 21 óra (2021)
 • NLP Továbbképzés coachoknak (CCE), Soft Skill Akadémia, Szilvási Gabriella PCC, 12 óra (2021)
 • Cselekvésorientált Csoport és Team Coaching, Watson Coach Iskola, Szabó Gabi MCC, 180 óra (2020-2021)
 • Action Learning Team Coaching (CCE), HR Partner Consulting, 20 óra (2020)
 • Process Communication Model® képzés, Process Communication Magyarország, Csigás Zoltán, 30 óra (2020)
 • Trénerképző, Vintage Akadémia, 80 óra (2020)
 • METU Xpert Transformative Agile Leadership vezetőképzés, miniMBA, Budapesti Metropolitan Egyetem, 98 óra (2019)
 • Junior webdesigner képzés, OWT – Online Webdesign Tanfolyam (2017)
 • Marketingkommunikáció a gyakorlatban, Independent Media Education Center (2016)
 • NET-WORKS Online kommunikációs képzés, KÜRT Akadémia (2016)
 • PR kommunikáció a gyakorlatban, Independent Media Education Center (2015)
Referenciák

kedves ügyfeleim mondták

„Réka és Olívia akkor jött hozzánk először, amikor nagyon mélyponton volt a csapat. Már az első alkalom sokat segített, új nézőpontba helyezték az adott helyzetet és segítettek rávezetni bennünket a problémáink megoldására. Óriási segítségünkre voltak abban is, hogy a Magyar Kupa négyesdöntőjére mentálisan felkészülve tudjunk elutazni, ami véleményem szerint az eredményben is megmutatkozott. Ezúton is köszönöm munkájukat az egész Fejér B.Á.L. Veszprém csapata nevében."

Kristóf Mátyás, csapatkapitány
Fejér-B.Á.L. Veszprém Magyar Kupa Ezüstérmes Kézilabda csapata

„Találkozásunk elején egy érzelmi és szakmai hullámvölgyben voltam. Nem láttam az utat a továbblépésre. Az Olíviával való beszélgetések segítettek felfedni az okokat. Nem csak egyszerűen hallgatott, hanem meghallgatott és megértett engem. Jól célzott kérdéseivel lehetővé tette számomra, hogy megtaláljam az utat, amely mentén elindulhatok a megoldáshoz. A munkánk elején nem is mertem remélni a személyiségem ilyen szintű fejlődését. Ez pedig nagy hatással volt a szakmai fejlődésemre, szakmai teljesítésemre és szakmai tekintélyemre.”

Farkas Ildikó, projektmenedzser
Dél-Alföldi Teleházak Regionális Közhasznú Egyesülete

„Kicsi civil szervezetet működtetünk, immár 16 éve, aminek alapítói javarészt kulturális antropológusok voltak, de egyben egy baráti társaság is. Az élet úgy hozta, hogy évek óta dolgozunk együtt a testvéremmel, aki szintén antropológus. A testvéri viszony miatt néha nehéz együtt dolgozni, a munkahelyi feszültségek kihatnak a személyes életünkre is. Olívia nagyon szépen, támogatóan vezetett végig azon az úton, aminek végén sokkal tudatosabban sikerült kommunikálni egymással, kialakítani új munkamódszereket, és a nézeteltéréseket érett, erőszakmentes kommunikációval megoldanunk. Használható eszközöket kaptunk, amiket a közös alkalmak során gyakoroltunk is, így sikerült integrálni a hétköznapi kommunikációnkba. Az öt alkalom után sokkal hatékonyabban tudunk együtt dolgozni, kevesebb feszültséget megélni a munkánk során.”

Mester Zsuzsa, Profilantrop Egyesület

„Első beszélgetésünkkor káoszt éreztem magamban és magam körül is. A feladatok és a problémák felgyűltek, az egyensúly elveszett, úgy láttam, semminek sem érek a végére, miközben már ott sorakozik a rengeteg új kötelezettség. Nem hittem benne igazán, hogy ez a belső feszültség feloldható a beszélgetéseken keresztül, hiszen a rengeteg feladatot senki sem végezheti el helyettem. Olívia nagyon figyelt rám minden alkalommal és nagyon jó érzékkel tapintott rá azokra a kritikus pontokra, amiknek körbejárása meghozta az áttörést és a változást. A pár hónapos közös munka végére valahogy letisztultak és helyükre kerültek a dolgok. A feladatok nem fogytak el, de én változtam és már másképp fordulok feléjük. A káosz érzése helyett sikerült visszavennem az irányítást, ami önbizalmat, motivációt és új energiákat adott."

Marcsa Barbara, ügyvezető igazgató
Gólem Színház

„Az Olíviával való munka először is segített csökkenteni a nyomást, melyet a szervezeten belüli nehézségek, kommunikációs problémák, feszültségek miatt éreztünk. Ennek a felszabadulásnak következtében tisztábban tudtunk látni és közösen megkeresni azokat a pontokat ahol érdemes változtatnunk a működésünkön - ahelyett, hogy azt keresnénk, hogy miben "ki a hibás". Olyan megközelítést és módszereket alkalmazott, melyek segítségével érthetőbben, befogadhatóbban tudtuk egymás számára megfogalmazni a gondolatainkat és érzéseinket és egyúttal értőbb füllel tudtuk egymást meghallani. Amikor már a közös üléseken az ő jelenlétében egyre jobban sikerült az erőszakmentes kommunikációt alkalmazva visszajelzéseket adnunk egymásnak és megbeszélnünk, hogyan tudnánk mindannyiunk számára komfortosabban működni, abban is segített, hogy magunkévá tegyük ezt a megközelítést és önállóan is tudjuk alkalmazni a jövőben."

Mester Attila, projektmenedzser
Profilantrop Egyesület

„Olívia egy olyan időszakban volt mellettem coachként, amikor minden egyszerre indult változásnak az életemben. Az általam vezetett civil szervezet egy fejlődési ugrás előtt állt, döntéseket kellett hoznom a karrieremben és a magánéletemben is. Elakadtam és féltem. Olívia segítségével megtaláltam azokat az erőforrásokat, amelyek bennem és körülöttem vannak, és segítenek továbblépni. Segített felidézni az eddigi tapasztalataimat, visszajelzett a meglévő képességeimre, ami megerősítette az önbizalmamat és szintén segített a továbblépésben. A nyilvánvaló szakértelem mellett nekem az is sokat adott a közös munka során, hogy jó embernek ismertem meg: figyelmes, kedves és empatikus. Jó volt vele dolgozni."

Battai Eszter, alapító
Varázskulcs Egyesület

„Felismerni az erősségeinket és gyengeségeinket, rájönni, kik vagyunk, és mit akarunk az életben, elképesztően ijesztő utazásnak tűnhet. Számomra is az volt belevágni, de Olívia végig ott volt mellettem. Biztatott, ha elbizonytalanodtam, segített más perspektívába helyezni azokat a dolgokat, amiket rossz irányból közelítettem meg, és végigvezetett a számomra egyik legfontosabb úton: jóban lettem önmagammal. Köszönöm, Olívia, ezt az utazást, ami a program végével egyáltalán nem ér véget, hiszen még csak most kezdődik!”

Krisztina, egyetemi hallgató

„Végzős diákként, pályaválasztás előtt állva fogalmam sem volt, hogy merre lenne érdemes tovább tanulnom és vajon melyik szak lenne számomra az optimális. Viszont az Olíviával való munka során kiderült számomra is, hogy melyek azok a területek/tantárgyak, amelyekben jó vagyok és, hogy azokat leginkább melyik területen tudnám kamatoztatni. Olívia végig nagyon támogató volt, és olyan kérdéseket tett fel melyek segítségével most már biztosra mondhatom, hogy meg van az irány és ezt nagyon köszönöm."

Eölyüs Szonja, gimnazista

„Az Olívia által képviselt szakmai alázat és profizmus példaértékű. Fókuszált figyelme, lényegretörő és pontos kérdései hozzásegítettek, hogy a feltárjuk a valódi mozgatórugóimat, és megtanuljam, hogyan tudok pillanatok alatt nézőpontot váltani, és egy-egy kérdést más szempontból is megvizsgálni. Együttműködésünknek köszönhetően problémamegoldási mechanizmusaim sokkal hatékonyabbá váltak.”

Rita, operációs vezető

„Őszintén, sose gondoltam, hogy ennyire jó érzés mikor valaki odafigyeléssel hallgat meg, és ezért örökké hálás leszek. Olívia, az első perctől hitt bennem, hogy képes leszek visszatalálni magamhoz, és megtenni mindent magamért, a legnagyobb dolgot adta nekem, a hitet magamban. Merek álmodni végre, mert tudom bármire képes vagyok, akár egyedül is, de egy kis tereléssel, hogy épp mire van erőm, még inkább hatékony vagyok! Köszönök mindent!”

Szandra, adminisztrátor

„Amikor Olíviával először beszéltünk, teljesen el voltam veszve, nem láttam világosan, mi lenne a megfelelő irány számomra. Olívia támogatásával körvonalaztuk a vágyaim és lehetőségeim mentén azt az utat, amin elindulhatok. Óriási megkönnyebbülés volt, amikor kitisztult a kép és reális célokat tudtam találni. Sokat segített már néhány beszélgetés is. Hálás vagyok a segítségért. ”

Petra, lakberendező

„Olívia egy nagyon nehéz döntési helyzetet megelőzően kezdett el dolgozni velem: munkahelyet váltottam, illetve a saját vállalkozásomban is számos változást kellett kezelnem. A kételyeimmel magamnak kellett leszámolnom, de azt éreztem minden beszélgetés után, hogy erősebben és magabiztosabban állok fel az asztaltól, könnyebb volt megtalálnom a magam igazságát és érvényességét a zajban."

Andrea, alapító-főszerkesztő, PR vezető

„Olívia személyisége, kiváló szakmai tudása, valamint kommunikációs képessége tökéletes közös munkát eredményezett. A coaching folyamat hatalmas mértékben segítette és fejlesztette döntéshozatali képességemet, és a döntések meghozatalához szükséges önbizalmamat.”

Viktor, számviteli munkatárs
Magnet Bank

Dolgozzunk együtt!

Ha elérkezettnek látod az időt a változásra, fordulj hozzám bizalommal!