PCM®

Személyiségtipológián alapuló kommunikációs eszköztár a hatékony együttműködések kialakítására.

Mindannyian szeretnénk kihozni magunkból a legtöbbet, és hozzásegíteni másokat is a boldoguláshoz, valamint legyőzni az ennek útjában álló bosszúságokat, kudarcokat és félreértéseket.

A jó hír az, hogy ez lehetséges.

Az adaptív kommunikáció tudománya

Vezetőként, csapatként, szervezetként, szülőként, vagy egyszerűen csak emberi lényként mindannyian meg tudjuk tanulni az emberi magatartás megfejtését, el tudjuk sajátítani egymás nyelvét, és képesek vagyunk jobb emberi kapcsolatokat kialakítani. Ha a PCM® az életünk részévé válik, a pozitív hozzáállást választjuk, ki tudjuk aknázni a bennünk rejlő különbségeket, és változást hozhatunk magunk és mások számára is. Minden nap, minden pillanatban. A munkahelyünkön és otthon. Mert minden egyes beszélgetés lehet a változást elindító szikra.

A Process Communication Model® már több mint 30 éve folyamatosan fejlődik. Az Egyesült Államokból indult módszer immár meghódította a világot, és 54 országon átívelő, több mint 4000 trénert magában foglaló hálózattal büszkélkedhet. 

Miben segít a PCM®?

Neked

Mélyebb önismeret

Az egyedi PCM® profilod által jobb rálátást kapsz a személyiséged szerkezetére, pozitív és negatív magatartásformáidra, megtanulsz kihívást jelentő személyes és szakmai célokat kitűzni, és ezeket a működésed mélyebb megértése által sikerrel meg is tudod majd valósítani.

Kevesebb stressz, több energia

A lehetséges negatív helyzeteket, párbeszédeket lehetséges pozitív, hatékony együttműködéssé tudod alakítani azáltal, hogy látható viselkedéses jegyek alapján könnyebben megérted önmagad és a másikat. Így az esetleges konfliktusok helyett a produktív munkára fordíthatod az energiáidat. 

Jobb kapcsolatok a munkában és otthon

Az adaptív kommunikáció elsajátítása hozzásegít Téged ahhoz, hogy úgy szólj a másikhoz, hogy meg is hallja, amit mondani szeretnél. Akár a munkában, akár a magánéletedben vannak nehézségeid a hibás kommunikációval, a PCM® segít abban, hogy a lehető legjobbak legyenek a kapcsolataid.

Szervezeteknek

Személyre szabott vezetés

Ha vezetőként megismered a csapatod tagjainak egyedi szükségleteit és distressz mintázatait, tudni fogod, milyen vezetési stílust kedvelnek, hogyan kell az “ő nyelvükön” beszélni, hogyan kell kapcsolódni hozzájuk és mivel motiválhatod őket.

Hatékonyabb csapatok

A téves kommunikáció mennyiségének csökkentése hatékonyabb együttműködéshez vezet. Kevesebb félreértés, tisztább kommunikáció. Kevesebb beszéd, több cselekvés. Azok a csapatok, akik ismerik és használják a PCM® kínálta módszereket, nap mint nap élvezik a pozitív interakciók előnyeit a meetingeken, konferenciákon, az ebédszünetben, …és az életük minden egyéb területén.  

Kevesebb konfliktus

A személyiségstruktúra feltárásával a munkatársak arra is kapnak sorvezetőt, hogy milyen viselkedést produkálnak stresszhelyzetekben. Ilyenkor különösképp fontos a személyre szabott kommunikáció használata, amivel csökkenthető a kialakuló konfliktusok számra, és azonnal alkalmazható eszközöket vethetnek be a konfliktusok kezelésére.

A folyamat

Egyedi PCM profil

A 45 kérdésből álló, tudományosan és praktikusan validált kérdőív kitöltését követően személyre szabott, részletes profilelemzést kapsz, mely rengeteg információt nyújt számodra. Megismerheted a karaktererősségeidet, a pszichológiai szükségleteidet, valamint a lehetséges kudarcmintázataidat is, és azt, hogy ezeket mi váltja ki, és Te mit tehetsz azért, hogy sikermintázatokká alakítsd őket.

PCM alapú coaching

A PCM® profilod alapján felfedezed a saját egyedi distressz mintázatodat, amely szabotálhatja a személyes és szakmai sikereidet, megtanulod, hogy miként elégítsd ki a pszichológiai szükségleteidet, avagy melyek azok a személyes és szakmai sikerekre ösztönző tényezők, melyekre érdemes odafigyelned. A coaching során kidolgozunk egy egyedi cselekvési tervet számodra a minőségi, egészséges, boldog élethez.  

Módszertani workshop

Megtanulhatod azonosítani és megérteni önmagad és mások viselkedését, hogy ezáltal képes legyél hatékonyan kapcsolódni hozzájuk, kommunikálni velük, személyes és szakmai téren egyaránt. Megérted a konfliktusok és az esetleges sikertelen kommunikáció okait, és gyorsan, eredményesen tudsz majd továbblépni a hatékony együttműködés felé. 

Keretek

A Kahler Communications Europe által nemzetközileg akkreditált PCM® coachként és trénerként a PCM® profil kitöltését követően egy 1,5 órás egyéni visszajelző-értelmező beszélgetés során kapsz választ a kérdéseidre, illetve segítelek a jobb megértésben. Ezt követően van lehetőség PCM® alapú coaching folyamat indítására, vagy részt vehetsz csapatoddal egy 3 napos PCM® készségfejlesztő tréningen. 

Alkalmazási területek
  • Csapatok vezetése
  • Konfliktus megelőzés és konfliktuskezelés
  • Kiválasztás támogatása
  • Értékesítés, tárgyalás, ügyfélkapcsolatok támogatása
  • Szervezet- és személyzetfejlesztés
  • Prezentációs- és facilitációs technikák
  • Coaching, tanácsadás és egyéni fejlesztés
  • Oktatás és képzés