Király Olívia PCC

Coaching, kommunikáció, szervezetfejlesztés

Egyéni coaching

Partnerségen alapuló kreatív, gondolatébresztő egyéni fejlesztő folyamat, amely arra inspirál, hogy a legtöbbet hozd ki magadból – vezetőként, sportolóként, magánemberként. A fókusz a vágyott jövőn van, elakadásaidat kreatív technikák és a személyedre szabott módszertanok segítségével dolgozzuk meg, az erősségeidre építve. 

Team coaching

Cselekvés- és megoldás orientált, vizualizációs technikákat alkalmazó csapatfejlesztési folyamat, melynek során láthatóvá válnak az elakadások, de ugyanúgy a csapat működésére jellemző dinamikák is. Olyan intervenciós forma, mely elengedhetetlen a fenntartható eredmények eléréséhez és az egészséges csapatok működéséhez.  

PCM®

A Process Communication Model® olyan, személyiségtipológián alapuló, tudományosan hitelesített kommunikációs eszköztár, mely konkrét iránymutatásokat és eszközöket kínál az együttműködés kialakítására, fenntartására, motivációra és konfliktusos helyzetek hatékony kezelésére vonatkozóan.

Action Learning

Számos vállalati probléma megoldásában azonnali megoldásokat hozó csoportos módszertan, mely elengedhetetlen készségeket fejleszt. A résztvevők elkötelezetté válnak a tanulás iránt, a kollektív tudás felhasználásával, valamint kreatív módszerek segítségével letisztult akciótervet fogalmaznak meg a célok eléréséhez. 

Üdvözöllek!

Király Olívia vagyok, Professional Certified Coach, kommunikációs szakértő, tréner és szervezetfejlesztési tanácsadó, 2022-ben az Év ICF Coacha. Emellett pszichológus hallgató a Szegedi Tudományegyetemen.

Ami közös minden tevékenységemben, az a folyamatos fejlődés és fejlesztés iránti elhivatottságom. Több coaching irányzatban is képződtem; megoldásfókuszú szemléletben, NLP-s eszközöket és cselekvésorientált személetet alkalmazva is dolgozom. Minősített PCM® (Process Communication Model) coachként és trénerként a tudatosabb kommunikáció és a hatékony, könnyed együttműködés elérésében, valamint konfliktusos helyzetek kezelésében segítem a hozzám fordulókat.

“Sok új információt befogadhatsz anélkül, hogy változnál, ám ha tudatosan felelősséget vállalsz valamiért, az valóban elindíthatja a változást.”

Sir John Whitmore

A coachingról

A coaching a kapcsolódás művészete. Nem tanácsadás, nem pszichoterápia, nem egy baráti beszélgetés és nem is egyszerű problémamegoldás: dedikált idő, bizalmi tér és biztonságos légkör, amelyben partneri viszonyban lehetőséget kapsz a komfortzónából való kilépésre és az önreflexiós készséged gyakorlására, fejlesztésére.

Olyan tanulási élmény, amit át tudsz vinni az életed minden területére. A belső motivációd és hited felébresztése, döntési és választási lehetőségeid, felelősségeid felismerése és tudatosítása.

Coachként az én feladatom, hogy a tanulási stílusodnak leginkább megfelelő keretet biztosítsam számodra, kísérjelek és vezesselek a felismeréseiddel szegélyezett utadon, támogassalak a benned rejlő lehetőségek és válaszok meglátásában.

Karrier coaching

Váltások és változások – ezekből az elmúlt időszakban nem volt hiányunk. Szakmai életünkben is időről időre szembesülünk velük, ami hol kellemes, sőt, üdítő, hol pedig inkább a hátunk közepére sem kívánjuk. És van, amikor mi magunk szánjuk rá magunkat a nagy lépésre.

Ha keresed az első lépést a váltáshoz, mert úgy érzed, megrekedtél a célodhoz vezető úton, netán egy nehéz döntést megelőzően lenne szükséged tisztánlátásra, nézzük meg, hogyan támogathatlak a céljaid elérésében a coaching által!

Business coaching 

Munkád során számos kihívással találkozhatsz, akár egy szervezet tagjaként, akár egyedül dolgozol. Azonban ezen kihívások között találhatsz olyat, amelyek a te befolyásod alatt állnak – még ha most nem is látod pontosan, hogyan tudod ezeket megoldani.

Melyek azok az erőforrásaid, amelyek jól szolgálhatnának téged ebben a helyzetben? Ha tudatosabban, és ezáltal magabiztosabban kezelnéd a jövőben a nehezebb helyzeteket, fejlődnél és mindehhez eredményorientált támogatást keresel, dolgozzunk együtt.

executive coaching 

Vezetőként most rengeteg nehézséggel szembesülhetsz: szétesett csapatok, a hibrid munkavégzés miatt elveszett a személyes jelenlét értéke, és ezt a sikeresség alapfeltételében, az emberi kapcsolódás minőségének csökkenésében nap mint nap tapasztalod.

Hogyan építsd újjá a csapatodat, milyen lehetőségeid vannak önmagad és a munkatársaid mentális egészségének megőrzésében? Hogyan teremtsd meg a biztonságot és bizalmat ebben a megváltozott világban? Ha vezetőként Neked is szükséged van partneri támogatásra, keress bizalommal.

Szeretettel hívlak egy ingyenes első találkozóra, ahol megismertetlek a coaching módszertanával, és felmérjük, tudunk-e coaching keretében, partnerként együtt dolgozni.

Referenciák

kedves ügyfeleim mondták

„Találkozásunk elején egy érzelmi és szakmai hullámvölgyben voltam. Nem láttam az utat a továbblépésre. Az Olíviával való beszélgetések segítettek felfedni az okokat. Nem csak egyszerűen hallgatott, hanem meghallgatott és megértett engem. Jól célzott kérdéseivel lehetővé tette számomra, hogy megtaláljam az utat, amely mentén elindulhatok a megoldáshoz. A munkánk elején nem is mertem remélni a személyiségem ilyen szintű fejlődését. Ez pedig nagy hatással volt a szakmai fejlődésemre, szakmai teljesítésemre és szakmai tekintélyemre.”

Farkas Ildikó, projektmenedzser
Dél-Alföldi Teleházak Regionális Közhasznú Egyesülete

„Réka és Olívia akkor jött hozzánk először, amikor nagyon mélyponton volt a csapat. Már az első alkalom sokat segített, új nézőpontba helyezték az adott helyzetet és segítettek rávezetni bennünket a problémáink megoldására. Óriási segítségünkre voltak abban is, hogy a Magyar Kupa négyesdöntőjére mentálisan felkészülve tudjunk elutazni, ami véleményem szerint az eredményben is megmutatkozott. Ezúton is köszönöm munkájukat az egész Fejér B.Á.L. Veszprém csapata nevében."

Kristóf Mátyás, csapatkapitány
Fejér-B.Á.L. Veszprém Magyar Kupa Ezüstérmes Kézilabda csapata

„Kicsi civil szervezetet működtetünk, immár 16 éve, aminek alapítói javarészt kulturális antropológusok voltak, de egyben egy baráti társaság is. Az élet úgy hozta, hogy évek óta dolgozunk együtt a testvéremmel, aki szintén antropológus. A testvéri viszony miatt néha nehéz együtt dolgozni, a munkahelyi feszültségek kihatnak a személyes életünkre is. Olívia nagyon szépen, támogatóan vezetett végig azon az úton, aminek végén sokkal tudatosabban sikerült kommunikálni egymással, kialakítani új munkamódszereket, és a nézeteltéréseket érett, erőszakmentes kommunikációval megoldanunk. Használható eszközöket kaptunk, amiket a közös alkalmak során gyakoroltunk is, így sikerült integrálni a hétköznapi kommunikációnkba. Az öt alkalom után sokkal hatékonyabban tudunk együtt dolgozni, kevesebb feszültséget megélni a munkánk során.”

Mester Zsuzsa, Profilantrop Egyesület

„Első beszélgetésünkkor káoszt éreztem magamban és magam körül is. A feladatok és a problémák felgyűltek, az egyensúly elveszett, úgy láttam, semminek sem érek a végére, miközben már ott sorakozik a rengeteg új kötelezettség. Nem hittem benne igazán, hogy ez a belső feszültség feloldható a beszélgetéseken keresztül, hiszen a rengeteg feladatot senki sem végezheti el helyettem. Olívia nagyon figyelt rám minden alkalommal és nagyon jó érzékkel tapintott rá azokra a kritikus pontokra, amiknek körbejárása meghozta az áttörést és a változást. A pár hónapos közös munka végére valahogy letisztultak és helyükre kerültek a dolgok. A feladatok nem fogytak el, de én változtam és már másképp fordulok feléjük. A káosz érzése helyett sikerült visszavennem az irányítást, ami önbizalmat, motivációt és új energiákat adott."

Marcsa Barbara, ügyvezető igazgató
Gólem Színház

„Az Olíviával való munka először is segített csökkenteni a nyomást, melyet a szervezeten belüli nehézségek, kommunikációs problémák, feszültségek miatt éreztünk. Ennek a felszabadulásnak következtében tisztábban tudtunk látni és közösen megkeresni azokat a pontokat ahol érdemes változtatnunk a működésünkön - ahelyett, hogy azt keresnénk, hogy miben "ki a hibás". Olyan megközelítést és módszereket alkalmazott, melyek segítségével érthetőbben, befogadhatóbban tudtuk egymás számára megfogalmazni a gondolatainkat és érzéseinket és egyúttal értőbb füllel tudtuk egymást meghallani. Amikor már a közös üléseken az ő jelenlétében egyre jobban sikerült az erőszakmentes kommunikációt alkalmazva visszajelzéseket adnunk egymásnak és megbeszélnünk, hogyan tudnánk mindannyiunk számára komfortosabban működni, abban is segített, hogy magunkévá tegyük ezt a megközelítést és önállóan is tudjuk alkalmazni a jövőben."

Mester Attila, projektmenedzser
Profilantrop Egyesület

„Olívia egy olyan időszakban volt mellettem coachként, amikor minden egyszerre indult változásnak az életemben. Az általam vezetett civil szervezet egy fejlődési ugrás előtt állt, döntéseket kellett hoznom a karrieremben és a magánéletemben is. Elakadtam és féltem. Olívia segítségével megtaláltam azokat az erőforrásokat, amelyek bennem és körülöttem vannak, és segítenek továbblépni. Segített felidézni az eddigi tapasztalataimat, visszajelzett a meglévő képességeimre, ami megerősítette az önbizalmamat és szintén segített a továbblépésben. A nyilvánvaló szakértelem mellett nekem az is sokat adott a közös munka során, hogy jó embernek ismertem meg: figyelmes, kedves és empatikus. Jó volt vele dolgozni."

Battai Eszter, alapító
Varázskulcs Egyesület

„Felismerni az erősségeinket és gyengeségeinket, rájönni, kik vagyunk, és mit akarunk az életben, elképesztően ijesztő utazásnak tűnhet. Számomra is az volt belevágni, de Olívia végig ott volt mellettem. Biztatott, ha elbizonytalanodtam, segített más perspektívába helyezni azokat a dolgokat, amiket rossz irányból közelítettem meg, és végigvezetett a számomra egyik legfontosabb úton: jóban lettem önmagammal. Köszönöm, Olívia, ezt az utazást, ami a program végével egyáltalán nem ér véget, hiszen még csak most kezdődik!”

Krisztina, egyetemi hallgató

„Az Olívia által képviselt szakmai alázat és profizmus példaértékű. Fókuszált figyelme, lényegretörő és pontos kérdései hozzásegítettek, hogy a feltárjuk a valódi mozgatórugóimat, és megtanuljam, hogyan tudok pillanatok alatt nézőpontot váltani, és egy-egy kérdést más szempontból is megvizsgálni. Együttműködésünknek köszönhetően problémamegoldási mechanizmusaim sokkal hatékonyabbá váltak.”

Rita, operációs vezető

„Őszintén, sose gondoltam, hogy ennyire jó érzés mikor valaki odafigyeléssel hallgat meg, és ezért örökké hálás leszek. Olívia, az első perctől hitt bennem, hogy képes leszek visszatalálni magamhoz, és megtenni mindent magamért, a legnagyobb dolgot adta nekem, a hitet magamban. Merek álmodni végre, mert tudom bármire képes vagyok, akár egyedül is, de egy kis tereléssel, hogy épp mire van erőm, még inkább hatékony vagyok! Köszönök mindent!”

Szandra, adminisztrátor

„Amikor Olíviával először beszéltünk, teljesen el voltam veszve, nem láttam világosan, mi lenne a megfelelő irány számomra. Olívia támogatásával körvonalaztuk a vágyaim és lehetőségeim mentén azt az utat, amin elindulhatok. Óriási megkönnyebbülés volt, amikor kitisztult a kép és reális célokat tudtam találni. Sokat segített már néhány beszélgetés is. Hálás vagyok a segítségért. ”

Petra, lakberendező

„Olívia egy nagyon nehéz döntési helyzetet megelőzően kezdett el dolgozni velem: munkahelyet váltottam, illetve a saját vállalkozásomban is számos változást kellett kezelnem. A kételyeimmel magamnak kellett leszámolnom, de azt éreztem minden beszélgetés után, hogy erősebben és magabiztosabban állok fel az asztaltól, könnyebb volt megtalálnom a magam igazságát és érvényességét a zajban."

Andrea, alapító-főszerkesztő, PR vezető

„Olívia személyisége, kiváló szakmai tudása, valamint kommunikációs képessége tökéletes közös munkát eredményezett. A coaching folyamat hatalmas mértékben segítette és fejlesztette döntéshozatali képességemet, és a döntések meghozatalához szükséges önbizalmamat.”

Viktor, számviteli munkatárs
Magnet Bank

„Végzős diákként, pályaválasztás előtt állva fogalmam sem volt, hogy merre lenne érdemes tovább tanulnom és vajon melyik szak lenne számomra az optimális. Viszont az Olíviával való munka során kiderült számomra is, hogy melyek azok a területek/tantárgyak, amelyekben jó vagyok és, hogy azokat leginkább melyik területen tudnám kamatoztatni. Olívia végig nagyon támogató volt, és olyan kérdéseket tett fel melyek segítségével most már biztosra mondhatom, hogy meg van az irány és ezt nagyon köszönöm."

Eölyüs Szonja, gimnazista

Dolgozzunk együtt!

Ha elérkezettnek látod az időt a változásra, fordulj hozzám bizalommal!